INFO

03 Mar, 2022

SRBIJA DA PRIZNA PRAVO NA NEZAVISNOST NARODA DONJECKA I LUGANJSKA

Generalna — Autor snagakolektiva @ 18:20
 
Nova komunistička partija Jugoslavije (NKPJ) odluku Moskve da prizna nezavisnost Donjecke i Luganske Narodne Republike, čiji narod se za to opredelio na referendumu, smatra ispravnom i zahteva od nadležnih u Srbiji da slede taj primer i priznaju nezavisnost te dve teritorije.

"Ruska vojna intervencija predstavlja legitimnu vojnu akciju na poziv vlasti Donjecke i Luganske Narodne Republike čiji narod već punih osam godina trpi drske nasrtaje kijevske fašističke hunte.NKPJ u potpunosti podržava pravo Donjecke i Luganske Narodne republike da proglase nezavisnost od režima fašističke hunte u Kijevu. Ovakav stav rukovodi se elementarnim pravom naroda ovih delova Ukrajine da žive u miru i slobodi, a ne pod diktatom fašista koji su služeći zapadne imperijaliste prigrabili vlast pučem u Kijevu posle proimperijalističkih demonstracija na trgu Majdan iz 2014. godine."

Uprkos obilnim stradanjima ovih oblasti u kojima se rat u različitom intenzitetu gotovo neprekidno vodi još od 2014. godine, volja naroda da nipošto ne padne u kandže zapadnih imperijalista i njihovih fašističkih poslušnika iz kijevske hunte odoleva svim nasrtajima kažu u NKPJ.

"Primera radi, danas su teritorije Donjecke i Laganske Narodne Republike jedini delovi Ukrajine u kojima nije na snazi fašistički i vandalski zakon o tzv. „dekomunizaciji“. Ulice i trgovi Donjecke i Laganske Narodne Republike i dalje nose imena iz perioda SSSR, a spomenici Lenjina i drugih revolucionara zaslužnih za opšti prosperitet Donbasa i Ukrajine krase mnoge trgove i druge javne prostore."

Komunisti ističu da bi Srbija morala,ukoliko se zalaže za principe istinske slobodoljubivosti, nezavisnosti od nametnutih interesa imperijalizma, za progresivno društvo po meri čoveka, da prizna nezavisnost ovih oblasti.

"Time bi ojačala i principijelnu odbranu Kosova i Metohije kao sastavnog dela Srbije, insistirajući na tome da su KiM u jednakoj meri kao i DNR i LNR bili i ostali meta zapadnog imperijalizma i njihovih lokalnih agenata, u našem slučaju iz redova terorističke takozvane „Oslobodilačke vojske Kosova“ a u slučaju Ukrajine iz redova banderovaca. „Neutralnost“ Srbije po ovom pitanju bi predstavljala ne samo anticivilizacijski čin, već i kontradiktoran kada su u pitanju principijelne pozicije raskrinkavanja međuetničkih i drugih sporova i sukoba koji se sprovode iz sebičnog i varvarskog interesa zapadnog imperijalizma, u prvom redu američkog. Takođe, Beograd nikako ne treba da, kako to traži od njega imperijalistička tamnica naroda Evropska unija, uvodi sankcije Rusiji jer bi to bilo nepravedno i štetilo bi odnosima sa bratskim ruskim narodom",zaključuje se u saopštenju.

Komentari


Dodaj komentar

Powered by blog.rs