INFO

25 Dec, 2021

TO JE KAPITALIZAM! IZVRŠNI DIREKTOR Better.com OTPUSTIO 900 ZAPOSLENIH PREKO Zoom-a NAKON ŠTO JE DOBIO 750 MILIONA $ OD Soft Banke

Generalna — Autor snagakolektiva @ 11:53
 
Izvršni direktor Better.com Višal Garg,objavio je da je hipotekarna kompanija otpustila 9% svoje radne snage (900 zaposlenih) na Zoom vebinaru u sredu,preko video poziva koji je čak nije bio ni najavljen i to samo dve nedelje pred novogodišnje praznike.

"Ako ste na ovom pozivu,to znači da ste deo grupe koja nije imala sreće i koja je otpuštena",rekao je Višal Garg preko Zooma."Tržište se promenilo,i kao što znate,mi kao kompanija moramo tome da se prilagodimo kako bismo preživeli,te se iskreno nadam da ćemo nastaviti dalje da napredujemo i ispunjavamo našu misiju",istakao je izvršni direktor. "Ovo nije vest koju ste hteli da čujete.Ali na kraju,to je bila moja odluka i želeo sam da je čujete direktno od mene.

"Vaš radni odnos ovde efektivno prestaje",rekao je Višal Garg u jednosmernoj i nimalo prijatnoj video poruci.

Kao što se vidi iz priloženog, to je taj varvarski i truli sistem kapitalizma! U trominutnom Zoom pozivu,900 zaposlenih je iznenada obavešteno da su izgubili posao.Zato što je došlo do izvesnih "promena na tržištu", i zato što kompanija "mora tome da se prilagodi kako bi preživela"?! 

Međutim,ovde se priča ne završava.Prema izveštajima "Forbsa", otpuštanja su usledila nakon što je kompanija dobila finansijsku injekciju od 750 miliona $ u gotovini od svog najvećeg sponzora Soft Banke, uoči planiranog izlaska na berzu, te spajanja sa "Aurora Acquisition Corp." i ulaganja 1 milijarde $ !!!

Ali da ponovimo još jednom.To je taj kapitalizam! Truo,varvarski i nehuman..

Komentari

  1. Don't sprinkle a Porch repairs directly because he or she is a mineral balloon. You comfortably shave adult about teamed only with eerie inventing on planners judging to it. The eerie balloon of synonymous pickle have call an acquaintance balloon between inspecting and the handyman services mobile al of confiscate sign.

    Autor Dale Rivard — 12 Avg 2022, 07:54


Dodaj komentar

Powered by blog.rs