Informativni bilten

10 Okt, 2021

NAROD PROTIV OLIGARHIJE

Generalna — Autor snagakolektiva @ 13:52
 
 
 
foto: Redfish
 
Grupa demonstranata odevena u kostime glavnih junaka serije "La Casa de Papel",popela se u utorak na ogradu ispred zgrade parlamenta Indonezije u Džakarti i potom okačila transparent na kome je pisalo "Narod protiv oligarhije".

Okupljeni sindikalni aktivisti ovih dana protestuju protiv indonežanskog Omnibus zakona o radu,regulative usvojene na današnji dan prošle godine,koja je izazvala niz nasilnih demonstracija.

Sindikati navode da legislacija nanosi štetu radnicima tako što im "umanjuje otpremnine,skraćuje obavezno odsustvo,produžava broj radnih sati i na kraju dozvoljava angažovanje po ugovoru i na određeno vreme na pozicijama gde je predviđeno da radnik bude zaposlen puno radno vreme".

Ekolozi su takođe zabrinuti,jer uklanjanjem brojnih projekata vezanih za životnu sredinu zakon zapravo dozvoljava uništavanje prašuma u Indoneziji,koje su ključne u pogledu kontrole emisije ugljenika i u usporavanju klimatskih promena.Treba pomenuti i da se veliki deo prašuma već uništava od strane proizvođača palminog ulja,koji spaljuju ogromne delove zelenih površina ne bi li je očistili i zatim napravili na tim mestima plantaže.

Komentari


Dodaj komentar

Dodaj komentar

Zapamti me

Powered by blog.rs